Изградња канализационе мреже и реконструкција пута у насељу Копчини у Сурдулици

Нема коментара Дели:

Сурдулица, 18. јул 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председнца општине Сурдулица Александра Поповић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта извођења радова на изградњи канализационе мреже и реконструкције локалног пута у Загужању, у насељу Копчини у Сурдулици, за који су опредељена средства у укупном износу од 12 милиона динара.

Потписивању уговора присуствовао је и министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина Новица Тончев.

Ђерлек је том приликом рекао да ће комплетно бити завршена канализациона мрежа у овом делу насеља за 243 домаћинстава и око 600 мештана, чиме ће се решити проблем одвођења отпадних вода.

Овај део, како је министар објаснио, представља највишу тачку насеља и тренутно нема решено питање канализационог система и отпадних вода што представља велики проблем за грађане и животну средину.

Такође, према његовим речима, пројектом је обухваћена и реконструкција локалног пута у истом насељу који ће бити повезан са преосталим делом путне инфраструктуре у насељу Копчини и који ће створити услове за нормалан живот мештана овог насеља.

Поповић је истакла да Сурдулица прати политику Владе Србије, улагањем и оживљавањем села и сеоских насеља кроз реализацију виталних пројеката и унапређењем животних услова, који су, како је објаснила, кључан фактор за развој сурдуличке општине и читавог краја.

Реализација овог пројекта, навела је она, имаће позитивни утицај на подизање квалитета живота грађана насеља Загужање и допринеће одржавању постојећих и ревитализацији запуштених домаћинстава.

Формирањем двају кабинета која за циљ имају развој свих општина и региона у Србији, Влада показује да има слуха за равномернији развој и проблеме свих наших грађана, наведено је на састанку.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Кривична пријава против једне особе због више превара

Следећа вест

Издвојено 10 милиона динара за енергетску санацију Гимназије „Вук Караџић“ у Трстенику

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *