Изградњом вртића у Петровцу на Млави биће обезбеђено 200 нових места за децу

Нема коментара Дели:

Београд, 19. јул 2023.

Ђорђе Милићевић, који је по овашћењу председнице Владе преузео овлашћења министра просвете до избора новог министра потписао је данас уговор о финансирању изградње новог вртића у Петровцу на Млави.

Уговор су потписали и председник општине Петровац на Млави Душко Нединић и извођач радова.

За изградњу новог објекта у Петровцу на Млави, површине 1.350 метара квадратних Министарство просвете издвојило је више од 184 милиона динара.

Милићевић је нагласио да је улагање у изградњу предшколских установа и повећање обухвата деце предшколским васпитањем и образовањем приоритет и стратешко опредељење Министарства просвете.

Према његовим речима, подршка развоју и васпитању деце од најранијег узраста врло је битна за срећно детињство и представља темељ за њихово даље образовање и будућност.

Управо зато кроз пројекат Инклузивно предшколско васпитање и образовање посвећено радимо на томе, истакао је он и додао да ће изградњом овог вртића бити обезбеђено 200 нових места.

Планирани завршетак радова на изградњи новог објекта је 12 месеци од почетка радова.

Нединић је изразио захвалност Министарству просвете на подршци у борби за унапређење услова за најмлађе суграђане, додавши да ће  реализацијом овог пројекта бити решен деценијски проблем са листама чекања за упис деце у предшколску установу.

Министарство просвете у оквиру пројекта Инклузивно предшколско васпитање и образовање, а уз подршку Светске банке и у сарадњи са локалним самоуправама, гради нове и дограђује постојеће вртиће и врши адаптацију и пренамену објеката.

Овим се обезбеђује приближно 11.000 нових места за децу у вртићима. Осим проширења капацитета и повећања обухвата, овај пројекат посебну пажњу посвећује и унапређењу предшколског васпитања и образовања кроз увођење Нових основа програма, као и знања и вештина стручних кадрова кроз менторску подршку и обуке за око 12.000 васпитача.

Битан аспект овог пројекта је и подршка породицама са малом децом, а посебно породицама из осетљивих друштвених група.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Милићевић примио ученике који су освојили медаље на Међународној математичкој олимпијади

Следећа вест

Обезбеђена довољна количина гаса за предстојећу сезону

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *