Изнаћи решења за постојеће проблеме у ФИНС-у у Новом Саду

Нема коментара Дели:

Београд, 30. март 2023.
Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јелена Беговић састала се данас са сарадницима и руководством Научног института за прехрамбене технологије у Новом Саду (ФИНС).

Беговић је након прошлонедељног састанка са представницима Самосталног синдиката овог института, у разговору са руководством нагласила да ситуацију у том институту не види као добру и затражила од руководства да изнесе планове за решавање постојећих проблема.

Министарка је овом приликом указала на неке од пракси које су се показале као добре на Институту за молекуларну генетику и генетичко инжењерство и нагласила да је потребна боља комуникација и транспарентност.

Она је поручила да је највећа одговорност на руководству како би запослени били задовољни и истакла да ФИНС има потенцијал да буде један од водећих института у земљи.

Представници руководства овог института навели су да су отворени за конструктивне предлоге и напредак, а Беговић је предложила као први корак да се у оквиру SAIGE пројекта (Пројекат акцелерација иновација и подстицања раста предузетништва), на овом научном институту обави детаљна анализа управљања људским ресурсима, који ће сигурно указати и идентификовати све проблеме у колективу и дати предлоге за промене како би се превазишла озбиљна ситуација у којој се нашао институт, што је руководство прихватило.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Измењен јавни позив за куповину станова намењених најугроженијим избеглицама

Следећа вест

Држава одговорно брине о најстаријим суграђанима

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *