Извршен инспекцијски надзор због пада кранова на Новом Београду

Нема коментара Дели:

Београд, 20. јул 2023.

Инспекторат за рад Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштио је да је на градилишту изградње стамбено-пословних објеката “Airport garden“ на Новом Београду, Улица Ђорђа Станојевића бб, синоћ око 20.30 часова, у време када су владале временске непогоде на територији целе Републике, дошло до пада две грађевинске стубне дизалице.

У тренутку пада кранова нису се изводили радови и није било повређених лица.

На наведеном градилишту главни извођач радова је Привредно друштво “Градина“ доо Земун, а радове на подизању и преносу грађевинског материјала обавља Привредно друштво “СМБ механизација и транспорт“ доо из Суботице, које је и власник грађевинских стубних дизалица.

На предметном градилишту инспекција рада је по службеној дужности вршила надзоре 6. априла и 18. јула ове године.

Приликом вршења надзора утврђено је да послодавац-власник кранова има сву потребну документацију, односно да за кранове затечене на градилишту поседује важеће стручне налазе издате од стране правног лица са лиценцом као доказ да су кранови безбедни за употребу.

Такође, утврђено је да су руковаоци грађевинских стубних дизалица стручно оспособљени и да су оспособљени за безбедан и здрав рад.

Прво одељење инспекције рада у Граду Београду је данас од главног извођача радова “Градина“ доо Земун, добило писану информацију да је градилиште “Airport garden“ затворено и да су на истом обустављени радови, док се не санира штета,  а што је утврђено и инспекцијским надзором који је данас извршен.

Према изјави одговорног лица, запослени на градилишту, укључујући и руковаоце грађевинских стубних дизалица, јуче су у 17 часова завршили посао и напустили градилиште.

Инспекција рада је у оквиру домена своје надлежности извршила надзоре на градилишту “Airport garden“, а вештачењем стручњака грађевинске струке може се утврдити разлог пада кранова, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Финализовати преговоре у области слободног кретања људи, капитала, роба и услуга

Следећа вест

Улагање у развој комуналне и социјалне инфраструктуре у Бујановцу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *