Јачање сарадње Војске Србије и Румунске армије

Нема коментара Дели:

Београд, 3. август 2023.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је данас у Београду са начелником Генералштаба Румунске армије генералом Данијелом Петрескуом о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету, дометима успостављене билатералне сарадње и могућностима за њено унапређење.

На састанку, одржаном у Генералштабу Војске Србије, исказано је задовољство достигнутим нивоом билатералних односа и потврђено опредељење за даље јачање сарадње Војске Србије и Румунске армије у свим областима од обостраног интереса, међу којима се посебно истиче обука специјалних и ваздухопловних снага.

Мојсиловић је свог саговорника обавестио о томе да Србија високо цени чврсту и принципијелну подршку Румуније територијалном интегритету наше земље, и пренео му захвалност на професионалном ангажовању румунског контингента у саставу међународних снага у нашој јужној покрајини.

Начелник Генералштаба Румунске армије, са делегацијом, борави у тродневној узвратној посети Србији, где је, поред Генералштаба Војске Србије, обишао Војну академију и Војномедицинску академију у Београду, где су му представљени капацитети и делокруг рада ових војних установа.

Петрески ће сутра посетити 72. бригаду за специјалне операције у Панчеву.

Мојсиловић је боравио у званичној посети Румунији у септембру прошле године, а овакви сусрети на високом нивоу дају подстицај даљем унапређењу сарадње и јачању поверења и добросуседских односа, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Јачање сарадње Војске Србије и Румунске армије

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Пољопривредницима из Орашца додељени бесплатни заштитни рамови за тракторе

Следећа вест

Позитивни резултати подршке државе породицама са децом

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *