Jавна расправа о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама

Нема коментара Дели:

Београд, 26. јул 2023.

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило једа ће од петка, 28. јула, до 9. августа организовати јавну расправу о Нацрту закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама.

У саопштењу се наводи да законске измене треба да унапреде заштиту лица са менталним сметњама, а систем учине сигурнијим и ефикаснијим.

После незапамћених трагедија које су потресле читаву земљу почетком маја, Влада Србије системски је приступила анализи важећих закона, подзаконских аката и свих осталих прописа који уређују област менталог здравља.

Све државне институције су се јавно обавезале да ће предузети све што је у њиховој моћи како би се догађаји макар и слични овима предупредили, а они који су се већ догодили били третирани на адекватан начин.

Министарство здравља позива стручну јавност и све заинтересоване да учествују у расправи и својим коментарима и предлозима допринесу што квалитетнијем финалном нацрту закона, који је у интересу свих грађана.

Присуство медија и правовремено и тачно информисање јавности о овом нацрту закона је од изузетног значаја.

Министарство здравља верује у то да ће кроз отворену дискусију у јавном простору, али и свесрдну помоћ колега, стручних лица и удружења која се баве овом облашћу, успети да изради добар нацрт закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама, те да ће се пред посланицима Скупштине Србије, унапређен нацрт наћи на усвајању у блиској будућности, истиче се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Унапређење сарадње са Сомалијом у области безбедности

Следећа вест

Односи са УАЕ засновани на пријатељству и стратешком партнерству

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *