Јавне расправе о стратегији за унапређење положаја старих до 15. августа

Нема коментара Дели:

Београд, 27. јул 2023.

Министарство за бригу о породици и демографију Владе Републике Србије саопштило је данас да је започело јавну расправу о Предлогу стратегије за унапређење положаја старијих лица у Републици Србији, за период од 2024. до 2030. године, која ће трајати до 15. августа.

Министарство позива све заинтересоване да се укључе у јавну расправу о овом веома битном стратешком документу, чије је доношење један од приоритета рада.

Непосредна јавна расправа биће одржана у Београду 2. августа, Новом Саду 11. августа и Крагујевцу 14. августа, а заинтересовани могу своја мишљења, предлоге и сугестије доставити и на адресу Министарства (Булевар Михајла Пупина 2, 11070 Београд) или на електронску адресу dragomir.knezevic@minbpd.gov.rs.

Министарство за бригу о породици и демографију иницирало је израду Предлога стратегије за унапређење положаја старих, имајући у виду потребе ове веома осетљиве и специфичне категорије становништва.

Радну групу која је израдила Предлог стратегије чинили су представници надлежних министарстава, организација цивилног друштва и академске заједнице, а поступак израде подржаo је Популациони фонд УН.

Предлог стратегије подржава приступ активног и здравог старења лица старијих од 65 година у Републици Србији и усмерен је ка стварању предуслова за то да се старија лица, без обзира на године, остваре у свим областима друштвеног живота.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ухапшена једна особа због проневере у обављању привредне делатности

Следећа вест

Припадници система одбране своје задатке обављају професионално и одговорно

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *