Једино у оквиру дијалога могуће постизање компромисног решења за Космет

Нема коментара Дели:

Београд, 1. јун 2022.
Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Боцан-Харченком о току дијалога Београда и Приштине и политичко-безбедносној ситуацији у покрајини.

Петковић је нагласио да је српска страна на састанцима у Бриселу увек показивала конструктивност, што потврђује и чињеница да је Београд испунио све преузете обавезе из дијалога, док приштинска страна више од девет година одбија да испуни договоре о формирању Заједнице српских општина, али и бројне друге споразуме.

И поред сталних опструкција Приштине, Београд и даље сматра да се сва отворена питања могу решaвати једино мирним путем и дијалогом и на томе ће наставити да инсистира, иако је одбијање приштинске стране да испуни преузете обавезе велика препрека и изазов у процесу нормализације односа, истакао је директор Kанцеларије.

Он је указао на повећан број инцидената који се готово свакодневно дешавају у нашој јужној покрајини, све учесталије скрнављење православних цркава и нападе на Србе и њихову имовину, што показује да код приштинских политичара не постоји ни минимум добре воље за грађење међусобног поверења, мира и суживота на простору Космета.

Петковић је изразио захвалност руском амбасадору на континуираном разумевању да је једино у оквиру дијалога могуће постизање компромисног решења и нормализације односа Београда и Приштине.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Kанцеларија за KиМ даровала прворођене бебе у Косовској Митровици и Грачаници

Следећа вест

Боравак на Тари за социјално угрожену децу са Космета

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *