Честитка директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића поводом Православне Нове године

Нема коментара Дели:

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, свим Српкињама и Србима широм света, посебно српском народу на Косову и Метохији, желим срећну и радосну Православну Нову годину.

Поред тога што смо део православних народа који поштују богослужбени Јулијански календар, и што данас обележавамо завршетак старе и почетак нове године, за српски народ, овај празник је чувар нашег националног идентитета.

Православна Нова година представља наше обележје, баш као и наш језик, писмо и богата културна и верска баштина. Обележавање и чување од заборава наших празника и народне традиције, истински су залог за будуће дане.

За српски народ на Косову и Метохији то је и начин да очува своје постојање, идентитет и корене, а онда и да утемељи будућност на светој косметској земљи.

Имајући веру да су љубав према ближњем и очување мира, основа складног и успешног заједничког живота, ма где да се налазимо, свим Србима и православним хришћанима желим добро здравље, много среће, успеха и радости у сваком дану Нове године!

ДИРЕКТОР

Петар Петковић

Извор: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Петковић: Увек пред изборе на КиМ, Приштина напада Вучића и Србију

Следећа вест

Судија Маринковић ће на путу ка истини увек имати подршку државе и Канцеларије за КиМ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *