Још један бруталан покушај застрашивања српског народа на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 21. децембар 2021.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић саопштио је да је косовска полиција са специјалцима Росу, под пуним наоружањем, јутрос упала у неколико српских села у општини Штрпце и привела више Срба.

Петковић је оценио да то представља још један бруталан покушај застрашивања српског народа у покрајини и нови терор Аљбина Куртија.

Од јутрос је општина Штрпце у блокади, приступи су онемогућени, улице затворене, многе српске куће претресене, а народ је застрашен и онемогућено му је да обавља основне послове, истакао је он.

Директор Канцеларије је указао на то да, под изговором некакве борбе против корупције, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти поново шаље специјалце Росу, под пуном ратном опремом, у српске средине, са јединим циљем да Србе, који су остали бедем одбране наших националних интереса у покрајини, криминализује.

Како то да он не види корупцију и криминал у својим редовима, када је и свим међународним факторима познато да сви токови прљавог новца иду кроз албанске средине, запитао је Петковић.

Према његовим речима, општина Штрпце, као снажно српско упориште и најјужнија тачка српског опстанка на Космету, очигледна је мета управо због важности за наш народ, који је у покрајини остао и опстао упркос свим изазовима и потешкоћама.

Он је поручио да никакве акције Аљбина Куртија неће сломити српски отпор и јединство у покрајини, додавши да до њих не долази случајно баш у данашњем дану када председник Србије Александар Вучић треба да потпише шест важних споразума у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“.

Петковић је оценио да је ова акција очигледно координисана са синоћњим дивљањем екстремиста и паљењем српских застава у Тирани.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Боравак на Тари за социјално угрожену децу са Космета

Следећа вест

Београд остаје опредељен за дијалог са Приштином

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *