Канцеларија за КиМ: Поповићу онемогућен улазак на КиМ

Нема коментара Дели:

Игору Поповићу, помоћнику директора Kанцеларије за Kосово и Метохију данас је онемогућен улазак на територију јужне српске покрајине и то без икаквог образложења.

Поповић се јутрос, као помоћник директора Kанцеларије задужен за правну заштиту, подршку локалној смаоуправи и имовинско правне послове, упутио у Kосовску Митровицу, али је на административном прелазу Јариње заустављен.

Припадници косовске полиције на прелазу су задржали Поповића и након пола сата га обавестили да му није дозвољено да уђе на КиМ.

Kанцеларија за Kосово и Метохију истиче да је по среди ново у низу кршење споразума о слободи кретања и једнострано поступање Приштине, која самовољно одбија да спроведе постигнуте договоре.

Очигледно је да је због предстојећих избора на Kосову и Метохији појачана антисрпска кампања привремених институција у Приштини, међутим то не може и не сме бити оправдање за кршење међународних договора.

Kанцеларије ће о овом кршењу споразума о слободи кретања обавестити посреднике у дијалогу, од којих очекује да без изузетка и одлагања осигурају његово поштовање.

Извор: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Петковић и представници Српске листе примили вакцину против Ковида-19

Следећа вест

Петковић: Нико нас не може спречити да помогнемо нашем народу, помоћ стигла на КиМ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *