Канцеларија за КиМ: Срамна казна Крстићу, жртва политичког прогона

Нема коментара Дели:

Kанцеларија за Kосово и Метохију изражава најдубље огорчење и протест због срамне казне од 14 и по година затвора на коју је данас пред Основним судом у Приштини осуђен Златан Kрстић због наводног злочина над цивилима.

Kрстић је осуђен на драконску казну затвора иако га ниједан од двадесетак сведока није препознао као починиоца злочина нити видео у извршењу злочина који му се ставља на терет. На овај начин њему је ускраћено право на правично суђење, а сам Kрстић још једна је жртва политичког прогона из Приштине.

Поново се на делу показује да се Србима на Kосову и Метохији суди по етничкој линији, а да судије пресуде доносе без утемељења на чињеницама и доказима.

Адвокат кога је Kрстићу ангажовала Kанцеларија за Kосово и Метохију уложиће жалбу на ову пресуду која је драстични пример пристрасности и острашћености судских инстанци у Приштини.

Оваквим судским одлукама Србима се јасно шаље порука да на Kосову и Метохији за њих нема места, ни права ни правде. Према Србима се исказује отворени анимозитет и нетрпељивост, а ова пресуда као и оне пре ње имаће озбиљне импликације на повратак Срба на Kосово и Метохију.

Извор текста и фотографије: Канцеларија за Косово и Метохију

Претходна вест

Петковић: Желели да сруше Србију, а срушили право и правду

Следећа вест

Петковић: Курти директно поткопава будућност дијалога

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *