Кина одобрила групна туристичка путовања у Србију за своје грађане

Нема коментара Дели:

Кина одобрила групна туристичка путовања у Србију за своје грађане
Београд, 10. март 2023.
Министар туризма и омладине у Влади Републике Србије Хусеин Мемић изјавио је да је Кина данас одобрила групна путовања у Србију за своје грађане и да, с обзиром на то да постоје две авионске линије са том земљом и безвизни режим, можемо да очекујемо велики број кинеских туриста.

Мемић је у изјави за агенцију Танјуг објаснио да је Кина ставила Србију на листу земаља за групна путовања што, како је рекао, говори о томе да су представници те земље изузетно задовољни посетом крајем фебруара, у оквиру Међународног сајма туризма у Београду, као и обиласком Србије.

Пре само месец дана је постојала прва листа од 20 земаља на којој није било Србије и захваљујући нашим напорима и Сајму туризма на којем је партнер земља била Кина, Србија се сада налази на тој листи, рекао је Мемић, нагласивши да је са кинеским представницима вођено више разговора о овој теми и да је то уродило плодом.

Он је додао да Србија може да очекује велики број кинеских туриста посебно због тога што постоје и директне авионске линије, једна од Пекинга до Београда, и друга из Београда за Тијанђин, али и због безвизног режима са овом земљом

Сада је на нама да припремамо хотелијере, угоститеље и друге да кинески туристи, након боравка у нашој земљи, носе позитивне утиске. Имали смо велико интересовање за време Сајма туризма, посету два велика тур оператера из Кине, рекао је министар.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Искористити све могућности за унапређење сарадње Србије и Марока

Следећа вест

Патријарх Порфирије уручио иконе Гарди Војске Србије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *