Кључне области за остваривање привредног раста оствариле велики напредак у трећем кварталу ове године

Нема коментара Дели:

Београд, 13. јул 2023.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је данас седници Савета за координацију акивности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП) на којој је констатовано да би Србија 2023. године требало да достигне привредни раст од 2,5 одсто.

Брнабић је указала на то да су индустријa, грађевинарствo, пољопривреда и прерађивачка индустрија, кључне области за остваривање привредног раста, оствариле велики напредак у трећем кварталу ове године.

Премијерка је поручила да је важно наставити тренд привредног раста у трећем и четвртом кварталу, истакавши да је за динамику раста подједнако важан и туризам. 

На седници је похваљен напредак који је остварен у грађевинарству и бржем издавању локацијских и грађевинских дозвола, што је од велике важности за капиталне пројекте и приватне инвестиције.

Брнабић је, говорећи о области туризма, истакла да ова привредна делатност бележи значајан раст, који се пре свега огледа у већем броју страних туриста, нагласивши да ова грана привреде има велики потренцијал за привредни раст.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Континуирани рад на унапређењу процеса спровођења завршног испита

Следећа вест

Санирање штете од поплава у Мионици заједничким ангажовањем Владе и локалне самоуправе

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *