Конкурс за доделу средстава за програме националних мањина из области културе

Нема коментара Дели:

Београд, 17. јул 2023.

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Републике Србије расписало је Конкурс за доделу средстава из Буџетског фонда за националне мањине за реализацију програма и пројеката из области културе, који је отворен од данас до 16. августа.

Специфичан циљ конкурса је унапређење, неговање и јачање културно-језичког идентитета националних мањина у Републици Србији.

Укупна средства која ће бити додељена по овом конкурсу износе 30.000.000,00 динара.

Право учешћа на конкурсу имају установе, удружења, фондације, привредна друштва и друге организације чији су оснивачи национални савети националних мањина; организације цивилног друштва уписане у одговарајући регистар, а чији се циљеви према статутарним одредбама, остварују у области заштите и унапређења права и положаја припадника националних мањина, које имају седиште на територији Републике Србије, као и задужбине, фондације и конференције универзитета, односно академија струковних студија.

Пријаве са прописаном документацијом послати поштом на адресу: Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Булевар Михајла Пупина 2, 11000 Београд, са назнаком: Конкурс за доделу средстава из буџетског фонда за националне мањине у 2023. години, или предати лично у писарници Министарства, на наведеној адреси.

На полеђини коверте обавезно написати пуно име и адресу подносиоца пријаве.

Пријаве послате на било који други начин (факсом, електронском поштом и др), или послате на другу адресу, неће бити разматране.

Текст конкурса и неопходне обрасце можете преузети овде.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Финансијска подршка за почетнике у пословању и младе предузетнике

Следећа вест

Солидарност и равноправност јачи од сваког насиља и дискриминације

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *