Константно застрашивање српског народа на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 18. октобар 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је данас на бандери у селу Сушица, надомак Горње Гуштерице, освануо графит који слави терористичку организацију ОВК, и најоштрије осудила овај инцидент.

Канцеларија упозорава на то да је реч о наставку сталних настојања да се Срби у јужној покрајини застраши и да се међу њих додатно унесе неспокојство, при чему апелује да се са том праксом сместа престане како већ крхка безбедносна ситуација не би била још више нарушена.

Реалност је да на терену имамо све учесталије инциденте усмерене према Србима – некада они имају драстичне облике имовинских и кривичних деликата, а некада су то сасвим неприкривени изливи мржње, као у овом случају.

У тренутку када се пред српским народом у покрајини налазе бројни изазови, они којима није стало до мира и напретка учиниће све да изазову тензије.

Канцеларија позива Србе да не наседају на провокације, а од полиције и осталих безбедносних чинилаца на Косову и Метохији очекује да предузму видљиве и одлучне кораке како би расветлили овај и све дуге инциденте и казнили одговорне, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Срби на Космету без права на говор и мишљење

Следећа вест

Београд ће наставити да чува мир и стабилност на Космету

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *