Континуирано унапређење система матичних књига

Нема коментара Дели:

Београд, 10. април 2023.
Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић и в.д. директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Милан Латиновић потписали су данас Споразум о обављању стручних послова одржавања и унапређења Регистра матичних књига.

Мартиновић је истакао да је електронским вођењем службених евиденција значајно унапређена њихова ажурност и тачност података, а самим тим и ефикасност у поступању управе.

Он је нагласио да напредак информационих технологија захтева и стално унапређење система матичних књига, подсетивши на то да су у претходном периоду Министарство и Канцеларија успешно успоставили електронску услугу еИзвод из матичних књига.

Министар је указао на то да се овим споразумом наставља добра сарадња и обезбеђује да један државни орган води рачуна о томе да Регистар матичних књига, заједно са делом који се односи на стручно усавршавање и овлашћења матичара, технички функционише беспрекорно, истовремено пратећи корак са развојем дигиталног окружења.

Према његовим речима, заједнички правац је да се прате промене и да се службеницима обезбеде услови за ефикасно обављање послова како би грађани били задовољни пруженим услугама, односно како би на једноставан начин, без губитка времена, могли да остваре своја права.

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић, који је присуствовао потписивању Споразума, изразио је очекивање да ће овај документ, не само унапредити регистре матичних књига, већ и допринети даљем развоју електронских услуга за грађане.

Латиновић је навео да потписивање поменутог споразума представља наставак досадашње успешне сарадње двеју институција, додавши да ће један од најважнијих регистара наставити да се чува и унапређује по највећим техничким и безбедносним стандардима.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Акција појачане контроле саобраћаја од 13. до 16. априла

Следећа вест

Вежба „Платинасти вук 23“ испуњавање обавеза у вези са мултинационалним операцијама

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *