Крагујевац, 28. јул 2023.

Нема коментара Дели:

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике СрбијеКомесарка за избеглице и миграције Републике Србије Наташа Станисављевић и вршилац дужности директора Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Милан Латиновић потписали су данас Споразум о међусобној сарадњи на обезбеђивању инфраструктуре и сервиса које нуди ова канцеларија.

Споразум је потписан у Државном дата центру (ДДЦ) у Крагујевцу, уз присуство министра информисања и телекомуникација Михаила Јовановића.

Станисављевић је истакла да је електронским вођењем службених евиденција значајно унапређена ажурност и тачност података, а самим тим и ефикасност у поступању управе, нагласивши да је важно обезбедити и њихово чување.

Она је оценила да је потписан важан споразум који је проистекао из заједничког уверења о потреби уређења међусобне сарадње у циљу осавремењавања, ефикасности и дигитализације рада Комесаријата.

Имајући у виду податке који се воде у различитим базама и евиденцијама Комесаријата, a који су изузетно значајни за Републику, важно је да имамо свест о томе колико је битна дигитализација, поручила је комесарка, додавши да су преносом тих података у Државни дата центар они обезбеђени.

Према њеним речима, то је велики преокрет јер су сви подаци на једном месту и омогућава се њихова лакша размена.       

Јовановић је изразио очекивање да ће овај споразум не само обезбедити инфраструктуру и чување података, већ и допринети даљем развоју електронских сервиса. 

Латиновић је, оценивши да овај документ представља почетак сарадње двеју институција, изразио задовољство због тога што је ово још једна у низу институција која чува своје податке по највећим техничким и безбедносним стандардима и унапређује инфраструктуру.

Он је нагласио да је Државни дата центар у Крагујевцу веома брзо почео да складишти податке како државних институција, тако и комерцијалних корисника, и да је направљен по највишим техничким и безбедносним стандардима.

Према његовим речима, веома је битно то што се сви подаци из различитих институција јавне управе чувају централизовано и што су међусобно повезани, чиме је омогућена њихова размена по службеној дужности.

Претходна вест

Никола Тесла и Михајло Пупин симболи партнерства Србије и САД

Следећа вест

Позив припадницима националних мањина да се пријаве на конкурс МУП-а

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *