Крос РТС-а један од стожера окупљања деце из дијаспоре

Нема коментара Дели:

Београд, 14. јул 2023.

Ђорђе Милићевић, који по овлашћењу председнице Владе преузима овлашћења министра просвете до избора новог министра, обишао је данас децу из дијаспоре која бораве у „Кампу Пожаревац 2023”, који је део 33. кроса РТС-а, и уручио трофеј најуспешнијем организатору, а то је ове године допунска школа српског језика из Словеније.

Милићевић је истакао да је Крос РТС-а, који је одржан у 15 земаља Европе и на којем је учествовало више од десет хиљада деце, постао један од стожера окупљања деце из дијаспоре и манифестација која доприноси не само афирмацији атлетског спорта и трчања, већ и образовања и културе.

Данас је са нама више од 140 деце из Шпаније, Француске, Норвешке, Данске, Италије, Словеније, Румуније, Хрватске, Републике Српске, али и најбољи учесници кроса из Србије. Задовољство ми је што Министарство просвете овакву манифестацију подржава од самог почетка, рекао је Милићевић, који је обишао децу која бораве у Дому ученика „Соња Маринковић”.

Он је истакао да је циљ ове манифестације да развија спортски дух ученика, али и да мотивише и школске управе, директоре школа и наставнике да се у укључе у овај догађај.

Имамо пуно разлога да будемо поносни на рад наших допунских  школа, а овог пута честитам допунској школи из Словеније, која је ове године најуспешније организовала све делове Кроса РТС-a, рекао је Милићевић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Важност сарадње грађана са полицијом у вези са ирегуларним мигрантима

Следећа вест

Суспендован извоз наоружања и војне опреме из Србије у наредних 30 дана

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *