Мали добитник признања НАЛЕД-а „Реформатор године“

Нема коментара Дели:

Мали добитник признања НАЛЕД-а „Реформатор године“
Београд, 10. март 2023.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали проглашен је данас за „Реформатора године“ по избору Националне алијансе за економски развој (НАЛЕД), за реформе које се односе на унапређење пословања привреде, њено административно и парафискално растерећење, а што је допринело бољем животу и раду у Србији.

Мали је на 15. јубиларној конференцији о економским реформама у Србији и званичном представљању издања „Сиве књиге 2023” НАЛЕД-а, исказао захвалност на подршци и помоћи у спровођењу важних реформи, нагласивши значај „Сиве књиге“ коју издаје НАЛЕД.

Он је навео да је Министарство финансија у претходној години у потпуности испунило четири, а делимично три препоруке из претходне „Сиве књиге“, што је далеко испред других институција.

„Сива књига“ омогућава бољу комуникацију са привредом, објаснио је потпредседник Владе и додао да се приликом доношења првог, другог и трећег пакета помоћи привреди ресорно министарство консултовало са представницима привреде.

Награда „Реформатор године“ додељује се носиоцима јавних функција који су у сарадњи са НАЛЕД-ом покренули и спровели реформе.

У образложењу за добијање награде, која се први пут додељује од 2019. године, наводи се да се Министарство финансија посвећено и континуирано залаже за то да оствари значајне помаке на пољу унапређења транспарентности финансијских трансакција и наплате пореза кроз дигитализацију и проширење система фискализације, успешну имплементацију система еФактура и организацију дигиталне награде игре „Узми рачун и победи“.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Патријарх Порфирије уручио иконе Гарди Војске Србије

Следећа вест

Сарадња државних органа са Београдском надбискупијом на веома високом нивоу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *