Међународна заједница под хитно да реагује на претње Србима на северу Космета

Нема коментара Дели:

Београд, 20. децембар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је данас да су застрашујуће претње и позив на ликвидацију које је Србима на барикадама упутио Аљбин Курти.

„Курти очигледно губи живце пред демократским и мирољубивим одговором српског народа. Када знамо на шта је све у претходном периоду био спреман како би изазвао ескалацију ситуације на терену, овакве претње најозбиљније схватамо.

Међународна заједница мора под хитно да реагује на злокобне најаве које је професорима, лекарима, деци, студентима, самохраним мајкама, радницма који на барикадама даноноћно бране своју слободу и људска права, своје право на останак и опстанак на овим просторима, упутио Курти.

Сада је кристално јасно да његово противправно распоређивање дугих цеви и специјалаца наоружаних до зуба на север Косова и Метохије нема за циљ никакву „мировну мисију“ већ је директна претња српском народу на КиМ.

Очигледна је нервоза Приштине јер не успева да испровоцира неодмерену реакцију српског народа на барикадама и у свом јаловом и промашеном покушају криминализације Срба на северу КиМ, сада позива на њихову ликвидацију.

Сада се још једном показало исправним због чега је била важна одлука наше државе да упути захтев за повратак наших безбедносних снага на КиМ и нека Курти буде уверен, неће му Београд никад дозволити да своје претње претвори у дело“, наводи се у изјави Петковића.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Почиње изградња нове куће за породицу Максимовић из Косовског Поморавља

Следећа вест

Честитка Петковића свим верницима који славе Светог Николу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *