Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на Салону аутомобила

Нема коментара Дели:

Београд, 22. март 2023.
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије саопштило је да ће се, по први пут, представити на 55. међународном салону аутомобила, који се, у хали 2 на Београдском сајму, одржава до 28. марта.

На штанду Министарства, јавна предузећа „Путеви Србије” и „Коридори Србије”, као и Агенција за безбедност саобраћаја, представиће посетиоцима, кроз различите видео-спотове, флајере, књиге, али и кратке едукативне форме, све услуге и погодности које нуде, али и указати на значај одговорног понашања у саобраћају.

Представници ЈП „Путеви Србије” предочиће заинтересованима све предности електронске наплате путарине, пружити информације о електропуњачима и другим активностима које се спроводе у циљу унапређења система наплате путарине и сарадње са корисницима.

Такође, биће промовисна и јединствена платформа за електронску наплату путарине, која је тренутно доступна искључиво физичким лицима на територији Србије, а у наредној фази очекује се приступање земаља региона, првенствено оних које учествују у пројекту „Отворени Балкан”.

Заинтересовани ће моћи да закључе уговор о куповини уређаја за ЕНП, изврше допуну уређаја за електронску наплату путарине или да за исти вежу своју платну (дебитну/кредитну) картицу и тиме додатно олакшају своје путовање.

Сви који посете штанд Министарства моћи ће да се информишу о томе како напредују велики пројекти из области путне инфраструктуре, међу којима су најзначајнији ауто-пут Сремска Рача – Кузмин, са мостом преко реке Саве, обилазница око Београда, брза саобраћајница Нови Београд – Сурчин, која ће бити пуштена у саобраћај већ 31. марта, ауто-пут од Прељине до Пожеге, саобраћајница Иверак–Лајковац и други.

ЈП „Путеви Србије” и на овом сајамској манифестацији наставља своје едукативне кампање у циљу подизања свести о безбедности у саобраћају – „Три секунде цео живот”, „Не вози зауставном траком, не заустављај живот” и „Знак значи живот”.

Кроз дружења са познатим аутомобилистима, али и разговорима са онима који су преживели саобраћајне несреће и најбоље знају како тренутак сопствене или туђе непажње може да буде кобан, Агенција за безбедност саобраћаја наставља своју мисију подизања свести јавности о том важном питању.

Сваког дана посетиоце чека „симулатор превртања”, а они који на тај начин буду на својој кожи осетили како изгледа када се возило преврне, тешко да ће више сести у ауто, а да не вежу сигурносни појас. Такође, очекују их и симулатор „пијане наочаре”, а моћи ће да погледају и како ради „пресретач” Саобраћајне полиције.

На штанду Министарства данас, у 15 часова, биће аутомобилиста Никола Миљковић, док ће се његов колега Душан Борковић дружити са посетиоцима у петак, 24. марта, у подне.

Током сутрашњег дана посетиоци ће моћи да чују сведочења жртава саобраћајних незгода, који ће кроз своја искуства указати другима на то како да се сачувају, а субота, 25. март, биће резервисана за најмлађе, који су и најугроженији учесници у саобраћају, па ће их тог дана „Пажљивко” научити како да се безбедно понашају у саобраћају.

Најмлађе очекују радионице, а најсрећнији у наградној игри добиће на поклон ауто-седишта.

У недељу, 26. марта, „Пошта Србије” и „Путеви Србије” потписаће Споразум о продаји уређаја за електронску наплату путарине, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Добра сарадња Србије и Мађарске у области снабдевања гасом

Следећа вест

Рад на испуњавању економског критеријума за чланство у ЕУ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *