Младић ухапшен на Газиместану осуђен у Приштини на осам месеци затвора

Нема коментара Дели:

Београд, 6. септембар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је да је данашња скандалозна пресуда Николи Недељковићу слика и прилика правосуђа у Приштини, чија је једина функција притисак и иживљавање над Србима.

„Драконска казна од осам месеци затвора, коју је приштинско правосуђе данас изрекло честитом младићу Николи Недељковићу (20), пример је жестоке мржње према свему српском и опсесивне жеље Аљбина Куртија да утамниченог држи младића од 20 година само зато што носи српско име и презиме.

Никола је осуђен без иједног јединог материјалног доказа, а на основу исказа лажних сведока, само зато што је желео да обележи Видовдан и понесе српску тробојку.

Иако је Приштина покушавала да натера Николу да призна наводну кривицу у замену за блажу казну, он ни у једном тренутку није поклекао, јер се држао једино исправног става да то што се сликао са својом српском заставом никада не може бити кривично дело, већ напротив, питање је поноса и родољубља.

Николи је намерно изречена казна од осам месеци затвора, да би га Приштина држала у затвору све до почетка наредне године, иако је реч о потпуно невином младићу.

Ова данашња скандалозна пресуда слика је и прилика правосуђа у Приштини, чија је једина функција притисак и иживљавање над Србима.

О овој срамној пресуди обавестио сам и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака, захтевајући да се Приштини пошаље јасна порука да је овакво правно иживљавање над једним младићем, студентом, хуманитарцем недопустиво и да се Никола одмах пусти на слободу.

Његова породица – две сестре, отац и мајка снажно су потресени оваквом пресудом, у шта сам се уверио и кроз разговором са њима одмах након изрицања пресуде.

Пренео сам им да ће Канцеларија за КиМ наставити да пружа пуну правну подршку како Николи, тако и њима у сваком погледу и да нећемо стати док се Никола не врати безбедно у њихов загрљај“, наводи се у саопштењу Петковића.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Односи Србије и Турске на највишем нивоу у савременој историји

Следећа вест

Утврђене малопродајне цене деривата нафте до 9. септембра

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *