На амбуланти у селу Суви До исписан антисрпски графит

Нема коментара Дели:

Београд, 6. август 2023.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је на амбуланти у етнички мешовитом селу Суви До надомак Косовске Митровице јуче исписан графит озлоглашене терористичке организације УЧК, а ове претеће поруке приметили су запослени.

Ова амбуланта је честа мета напада албанских вандала и претходних година гађана је каменицама, разбијани су прозори и исписивани антисрпски графити.

Србе из овог села је узнемирио овај антицивилизацијски атак на здравствену установу, који додатно улива страх српском народу на већ узаврелу ситуацију на северу Косова и Метохије.

Овакви инциденти и провокације свакако не доприносе деескалацији ситуације на северу Косова и Метохије и то би јасно требало да увиде и представници међународне заједнице и да коначно схвате реалност на терену.

Свима је јасно ко изазива провокације и иницира сукобе и ко је једини кривац за инциденте и нападе на Србе на Косову и Метохији, а сваки инцидент дешава се наочиглед Куртијеве косовске полиције, која је на северу да би прогањала Србе и игнорисала етничке нападе, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Припадници ватрогасно-спасилачких јединица спасили три особе током невремена

Следећа вест

Пријава против стране држављанке због насилничке вожње

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *