На поновљеним изборима без већих неправилности

Нема коментара Дели:

Београд, 17. април 2022.
Председник Републичке изборне комисије (РИК) Владимир Димитријевић саопштио је синоћ да је гласање на поновљеним изборима за народне посланике, односно на изборима за председника Републике протекло у најбољем реду и у току гласања нису пријављене веће неправилности.

Поновљено гласање у Србији спроведено је на 54 бирачка места за избор народних посланика, односно на 35 бирачких места за избор председника Републике.

Поново се гласало у Београду – у општинама Барајево, Палилула и Звездара, као и у Панчеву, Ваљеву, Нишу, Краљеву, Крагујевцу, Пожаревцу, Зајечару, Пироту и Шапцу.

Гласало се, такође, и у општинама Апатин, Аранђеловац, Бабушница, Богатић, Власотинце, Врбас, Велика Плана, Велико Градиште, Голубац, Петровац на Млави, Трстеник, Неготин, Прешево, Жабари, Сврљиг, Нови Бечеј, Мајданпек, Лапово, Сокобања, Косјерић, Пријепоље и Црна Tрава.

Гласање на изборима одржаним 3. априла поновљено је на бирачким местима на којима су надлежне локалне изборне комисије поништиле гласање, односно костатовале су да се резултати не могу утврдити, навео је Димитријевић.

Он је прецизирао да је укупан број бирача са правом гласа на поновљеним изборима за председника Републике био 28.687, док је право гласа на изборима за посланике имао 32.181 бирач.

Димитријевић је рекао да ће се након затварања бирачких места и утврђивања резултата гласања, у седишту општинских изборних комисија вршити статистичка обрада, односно верификација резултата гласања по бирачким местима, као и скенирање записника о раду бирачких одбора и објављивање на веб-сајту РИК-а.

Унос резултата може се пратити у реалном времену на мониторима у РИК-у до уноса резултата по последњем записнику о раду бирачких одбора, односно до 100 одсто бирачких места, додао је Димитријевић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Важење режима стикера на Космету није орочено до 21. априла

Следећа вест

Петковић честитао Ускрс по грегоријанском календару

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *