На сајму туризма у току представљање туристичких потенцијала Космета

Нема коментара Дели:

Београд, 24. март 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије представила је данас, на Међународном сајму туризма у Београду, туристичку понуду градова и општина из јужне српске покрајине, под слоганом „Доживи Косово и Метохију“.

Помоћник директора за привреду и економски развој Канцеларије за Косово и Метохију Веселин Кочановић рекао је у изјави за агенцију Танјуг да на сајму учествује седам општина и Косовско-поморавска регија, те да је циљ овог наступа упознавање са туристичким потенцијалима Космета.

Он је објаснио да програм обухвата представљање популарних туристичких дестинација, као што су Рајска бања из Бањске или Виа Феррата Берим из Зубиног Потока, а промовисаће се и посете манастирима, црквама и другим значајним верским и историјским локацијама, туристичким манифестацијама и сеоским домаћинствима на Космету.

Према његовим речима, главна манифестација на туристичкој промоцији Космета биће одржана сутра у подне, када ће на штанду бити изведен богат културно-уметнички програм.

Такође, како је додао, Канцеларија за Kосово и Метохију биће присутна и на 12. међународном сајму вина, где ће бити представљено девет винарија, чија су вина по свом квалитету и укусу заслужено међу најбољима у Србији.

Међу њима су винарија Антић из Ораховца, винарија Бркић из Велике Хоче, Дечанска виница, винарија Маниташевић из Велике Хоче, винарија Ђурићић из Велике Хоче, винарија Лукић из Велике Хоче, винарија Јевремовић из Лепосавића, винарија Лакићевић из Лепосавића и винарија Јовановић из Звечана.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Срби на Kосмету без права на правично суђење

Следећа вест

Ивану Вујићу забрањено да посети Косово и Метохију

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *