НАЈУ респектабилна институција на међународном нивоу

Нема коментара Дели:

Београд, 21. март 2023.
Министар државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Александар Мартиновић указао је данас на велики значај Националне академије за јавну управу (НАЈУ) за спровођење реформе стручног усавршавања, једне од најуспешнијих у оквиру реформе јавне управе.

Мартиновић је, на свечаности поводом обележавања пет година рада ове институције, изразио задовољство због постигнутих резултата, истичући да је Национална академија за јавну управу за кратко време својим радом и резултатима потврдила да је реформски процес био добро планиран и координиран.

За ових пет година своја знања и вештине у Академији унапредило је више од 60.000 полазника. Национална академија за јавну управу данас је права кућа знања свих службеника наше јавне управе и место на коме се негује и шири култура учења, без које нема раста и напретка, поручио је министар.

Он је истакао да реформа стручног усавршавања од почетка има велику подршку премијерке Ане Брнабић, државних органа и органа локалне самоуправе, а пре свега запослених службеника, који су у Националној академији препознали потенцијал за изградњу својих личних и професионалних капацитета и напредовање у каријери.

Мартиновић је изразио захвалност европским институцијама, школама за администрацију и донаторској заједници, који су својим драгоценим знањем, најбољим праксама и пројектима подршке, помогли да Академија постане респектабилна институција на међународном нивоу.

На овом скупу министру Мартиновићу је уручено признање за подршку развоју НАЈУ, а присутнима су се обратили и амбасадорка Шведске у Србији Аника Бен Давид, регионални директор Фондације Ханс Зајдел за Југоисточну Европу Клаус Физингер, стални представник Програма Уједињених нација за развој Јакуп Бериш и в.д. директора Националне академије за јавну управу Дејан Милетић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Италија важан партнер наше земље у области енергетике

Следећа вест

Уважавање различитости кроз заједничко друштвено деловање

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *