Нападнут српски младић код Србице

Нема коментара Дели:

Београд, 16. јануар 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је младић Милан Kовачевић из српског села Бање код Србице данас нападнут физички од стране локалног Албанца, који га је ударио у пределу главе.

Kовачевић је кренуо у оближње насеље Рудник, када га је Албанац прво вербално, а потом и брутално физички напао, због чега је младић доживео озбиљну трауму и стрес.

Ово није први пут да се он налази на мети локалних Албанаца који га дужи временски период узнемиравају, због чега је и овај случај пријавио полицији.

Недавно му је запаљена колиба, нелегално му секу шуму, а често је мета и вербалних провокација, али су му и до сада, као што ће то бити и надаље, Kанцеларија за Kосово и Метохију и држава Србија помагали и помагаће.

Није случајно да до овог инцидента долази у истом дану када је Аљбин Kурти укинуо грађанска права Срба и забранио одржавање референдума на простору Kосмета, а Kосовска полиција спречавала Србе да изразе миран протест против такве одлуке.

Показало се да свака Kуртијева акција према Србима има свој одговор и шире последице на терену и да служи као погонско гориво за све албанске екстремисте.

О томе би посебно требало да воде рачуна представници међународне заједнице, јер се свака политичка и једнострана акција Приштине коју они не успевају да спрече, на крају прелама преко леђа српског народа, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Грађани данас одлучују о промени Устава у области правосуђа

Следећа вест

Нови инциденти према Србима у селу Прековац

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *