Насилан упад КПС у просторије Општине Зубин Поток

Нема коментара Дели:

Београд, 6. децембар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић саопштио је данас да су припадници КПС ушли у просторије Општине Зубин Поток како би насилно покушали да припреме терен за одржавање нелегалних избора на северу покрајине.

Петковић је оценио да је реч о најбруталнијој демонстрацији силе и изазивању нових тензија и провокација од стране Приштине, која насиљем и једностраним мерама покушава да спроведе своје нелегалне, противправне и једностране мере и изазове нову дестабилизацију прилика на терену.

Према његовим речима, Аљбин Курти је све ово темпирао и режирао док се у Тирани одржава самит ЕУ–Западни Балкан, као што је током самита у Берлину позвао на рушење Бриселског споразума и хапшење Ненада Ђурића.

Овако изгледа такозвана демократија и владавина права Аљбина Куртија – док забрањује Србима да учествују на изборима и референдуму, истовремено дугим цевима, пушкама и насиљем покушава да споведе своје изборе на северу покрајине, нагласио је он.

Директор Канцеларије је указао на то да је очигледна Куртијева намера да насиљем и оружјем преотме четири српске општине на северу Косова и Метохије и у њима на нелегалним и нелегитимним изборима инсталира албанске представнике.

Позивамо Србе да остану мирни и не наседају на провокације чији је једини циљ изазивање сукоба и кризе на северу Косова и Метохије, јер све што наш народ жели јесте поштовање права и споразума, права на останак и опстанак на својим вековним огњиштима, навео је Петковић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Београд неће дозволити да се понови протеривање српског народа са Космета

Следећа вест

Почела реконструкција школског платоа у Ораховцу

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *