Наставак даљег усаглашавања Србије са визном политиком ЕУ

Нема коментара Дели:

Наставак даљег усаглашавања Србије са визном политиком ЕУ
Београд, 16. март 2023.
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић сусрео се данас са комесарком Европске уније за миграције и унутрашње послове Илвом Јохансон.

Дачић је том приликом представио бројне кораке које је Република Србија предузела у правцу даљег усаглашавања са визним режимом ЕУ.

Он је нагласио да су већ учињени кораци у том правцу увођењем визног режима за поједине треће земље чији су грађани злоупотребљавали безвизни режим са Србијом, а потом ирегуларно одлазили у ЕУ.

Први потпредседник Владе је истакао да је Република Србија поуздан партнер по питању миграција и спремна је да настави да тесно сарађује са Европском унијом у овој области.

Такође, Дачић је пренео да желимо да будемо део ЕУ заједничке политике у делу који се тиче питања визне политике, миграција, безбедности и владавине права.

Јохансон је захвалила на брзој реакцији Србије по питању усаглашавања визне политике наше земље са визном политиком ЕУ, што је довело до значајног смањења ирегуларних миграција у ЕУ.

Такође, она је пренела захвалност на посвећености Србије у решавању ових питања и на сарадњи, истакавши да очекује наставак даљег усаглашавања са визном политиком ЕУ.

Комесарка ЕУ за миграције и унутрашње послове је истакла да је Европска унија посвећена јачању партнерства са Србијом, посебно у области миграција и визне политике.

Јохансон је у том смислу предложила сарадњу и понудила помоћ и експертизу ЕУ у области повратка ирегуларних миграната у земље порекла, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Србија поуздан и одговоран сарадник ЕУ у управљању миграцијама

Следећа вест

Редовна замена јединице Војске Србије у мисији УН у Либану

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *