Наставак јачања капацитета Војске Србије

Нема коментара Дели:

Краљево, 30. март 2023.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић започео је данас обилазак Рашког управног округа посетом 98. ваздухопловној бригади на војном аеродрому „Морава”, где је поручио да ће се наставити са оснаживањем нашег ваздухопловства и војске.

Вучевића је на аеродрому дочекао командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, након чега га је командант 98. ваздухопловне бригаде пуковник Драган Мрдак информисао о стању у јединици и планираним задацима у наредном периоду.

Након реферисања, приказан је део летачке обуке припадника поменуте бригаде, а потом је Вучевић обишао тактичко-технички збор дела наоружања и војне опреме.

Током обиласка хангара приказан је и рад на одржавању ваздухоплова, при чему се потпредседник Владе уверио у степен оспособљености људства за одржавање свих врста ваздухоплова у бригади.

Вучевић је потом, заједно са државним секретаром Министарства одбране Милетом Јелићем, обишао и нови хангар, чија је изградња у току.

Потпредседник Владе је у наставку посете гарнизону Краљево обишао и припаднике Друге бригаде Копнене војске у касарни „Рибница”, где га је бригадни генерал Синиша Сташевић упознао са организацијом, мисијом и историјатом ове бригаде, као и размештајем и зоном одговорности.

Вучевић је похвалио припаднике Друге бригаде за ангажовање, као и за висок ниво морала и оспособљеност у претходном периоду, истакавши да ће министарство на чијем је челу наставити опремање те бригаде савременим средствима наоружања и војне опреме, као и предузимање даљих мера на побољшању стандарда свих припадника Војске Србије.

У наставку обиласка, у касарни „Рибница” потпредседник Владе је присуствовао приказу дела новог и модернизованог наоружања и средстава, међу којима су и лансер ракета, самоходни вишецевни дигитализовани 128 мм М17 „Oгањ”, оклопно борбено возило „ЛАЗАР 3”, оклопно возило артиљерије БОВ КИВ, „Гвоздика”, „Пасарс”, као и универзална покретна артиљеријска рачунарска станица УПАРС.

Он је обишао и спомен-собу Друге бригаде Копнене војске, чији посебан део заузимају експонати који чувају сећање на погинуле припаднике 252. оклопне бригаде, као и богослужбени простор посвећен светим апостолима Петру и Павлу.

Потпредседник Владе се, такође, у Краљеву састао и са начелником Рашког управног округа Небојшом Симовићем, градоначелником Краљева Предрагом Терзићем, градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем, председником општине Рашка Немањом Поповићем и председником општине Тутин Салихом Хотом.

Вучевић је нагласио ће се питање даљег развоја Аеродрома „Морава“ који је од интереса и за цивилни сектор, али и за Војску Србије, решавати заједнички са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Он је, такође, изразио задовољство због информације коју је добио од градоначелника Новог Пазара о почетку изградње Клиничког центра.

Краљево се снажно развија, као и Нови Пазар, и било би веома важно да држава додатно још помогне и Тутин и Рашку, да и те две општине даље наставе да се развијају и да ухвате темпо који држе Краљево и Нови Пазар, који је заиста већ сад импресиван у смислу њихових планова, али и реализације, истакао је Вучевић.

Влади Републике Србије и држави, како је нагласио, од пресудног је значаја да се чувају, негују и унапређују српско-бошњачки односи, као и односи између свих народа који живе на простору Србије.

Наставак јачања капацитета Војске Србије

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Јачање друмских веза Србије и Босне и Херцеговине

Следећа вест

Заједнички пројекти Србије и ЕИБ напредују по плану

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *