Наставак организованог притиска на Србе у јужној покрајини

Нема коментара Дели:

Београд, 22. септембар 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да су данас у Пећи два младића албанске националности пратила Славицу Трбушић и остале чланове Удружења житеља Плањана из Призрена и да су на аутобус, којим су се довезли у Пећ, закачили „косовску“ заставу.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила овај чин и позвала безбедносне структуре у Приштини да пронађу и приведу правди изгреднике који су угрожавали слободу кретања Срба из Плањана.

Очигледно је да је реч о наставку организованог притиска на српско становиштво на Косову и Метохији, са циљем да код њих изазове немир, страх и несигурност.

И док председник Србије и Влада Србије улажу максималне напоре да у се нашој јужној покрајини очува мир и створе услови за заједнички живот и међусобно поверење између Срба и Албанаца, угрожавање слобода српског народа је свакодневно.

Све то изазива забринутост и стрепњу, али и сумњу да се ради о настојањима да се Срби на Косову и Метохији онеспокоје и испровоцирају како би се добио алиби за неку опаснију акцију против њих.

Влада Србије ће истрајати у настојањима да се на Космету очува мир и успостави сигурност и безбедност за све грађане упркос претњама и провокацијама које сада већ свакодневно долазе из Приштине, али ће исто тако истрајати и у намери да заштити своје сународнике и да им обезбеди нормалан живот, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Аранжман са ММФ-ом за додатни импулс реформама

Следећа вест

УН за Србију важан саговорник и гарант примене Резолуције 1244

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *