Наставак претњи и провокација албанских екстремиста

Нема коментара Дели:

Београд, 1. новембар 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је на огради породичне куће Илије Филиповића у мултиетничком селу Суви До, у општини Липљан, црним словима исписан натпис УЧК, што је узнемирило и ову и остале српске породице које живе у овом крају.

У саопштењу се наводи да је тиме настављен црни низ претњи и провокација од стране албанских екстремиста и хулигана чије су мете Срби на Косову и Метохији.

Од почетка прошле године, ово је 20. пријављени случај исписивања графита озлоглашене терористичке организације на српским школама, кућама, вртићима, па се свакако не може посматрати као изоловани случај, већ планско и осмишљено застрашивање и узнемиравање Срба са циљем да се протерају са простора Космета.

Овај инцидент долази у дану када су на простору Косова и Метохије појачане тензије и узнемиреност српског народа због једностраних одлука приштинских власти у вези са КМ регистарским таблицама.

Једнострани политички потези албанских власти уперени против Срба на Косову и Метохији директно подстичу отворено исказивање мржње и нетрпељивости и изазивају инциденте на терену.

Зато захтевамо од надлежних институција да се у најбржем року извршиоци овог злодела привреду правди и адекватно казне и да се обезбеди цивилизовани живот за све Србе на простору Косова и Метохије, али и да се безбедност подигне на виши ниво, посебно у мешовитим срединама, истиче се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Присуство албанске полиције на северу КиМ најгрубље кршење споразума

Следећа вест

Флагрантно кршење права мањина на Косову и Метохији

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *