Наставак рада на унапређењу положаја ратних војних инвалида

Нема коментара Дели:

Београд, 20. јул 2023.

Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је данас да је потписан Меморандум о сарадњи између Савеза ратних војних инвалида, породица палих бораца Војводине, Фондације српских бораца и компаније „Атлас сервис“ д.о.о. у вези са олакшицама за путно ауто-осигурање ратних војних инвалида.

Поменути меморандум потписан је, уз подршку и посредовање Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у просторијама Савеза удружења бораца Србије.

Уз разумевање и помоћ компаније „Атлас“, сви ратни војни инвалиди прве и друге категорије, који су регулисали статус, имаће бесплатно путно осигурање, док ће остале категорије ратних војних инвалида имати попуст од 50 одсто на пакете осигурања на територији Србије.

Такође, ратни војни инвалиди свих категорија, захваљујући овом меморандуму, имаће 50 одсто попуста на пакет ЕУРО+ на територији Европе.

Како би преузели картице путног осигурања свим ратним војним инвалидима потребна је борачка легитимација и решење о инвалидности.

Сектор за борачко-инвалидску заштиту Министарства и у наредном периоду наставиће да ради на унапређењу заштите и статуса бораца, ратних војних инвалида и породица палих бораца.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Транспарентна позиција Србије у вези са мораторијумом на извоз производа наменске индустрије

Следећа вест

Услед невремена припадници Сектора за ванредне ситуације евакуисали 40 особа

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *