Наставак радова на новој згради Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу

Нема коментара Дели:

Београд, 24. март 2023.
Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић најавио је да ће сутра бити настављени радови на изградњи новог објекта Управе за ванредне ситуације и Ватрогасно-спасилачке бригаде у Крагујевцу.

Чаушић је подсетио на то да су радови били привремено успорени због измене пројектне документације и нагласио да ће упркос томе сви планирани рокови бити испоштовани.

Грађевинске машине спремне су да већ од сутра буду ангажоване на наставку радова на изградњи овог објекта, након додатних геомеханичких испитивања тла која су указала на неопходност измене пројекта за грађевинску дозволу и пројекта за извођење, које је израдило ЈП „Урбанизам” из Крагујевца, објаснио је он.

Према његовим речима, на локацији на којој ће бити изграђен модеран објекат од чак 2.700 метара квадратних, у претходном периоду извршено је ограђивање плаца, одређивање коте поменутог објекта, урађен је ископ на пројектованој дубини и извршено тампонирање.

Чаушић је прецизирао да се сутра настављају радови на фундирању објекта, и уједно напоменуо да је завршетак изградње прве фазе планиран до краја године.

Изградња нове зграде, након 80 година, како је поручио, допринеће знатно већој ефикасности и бржем реаговању ватрогасаца у свим ванредним догађајима и у пружању помоћи нашим грађанима.

Он је нагласио да ће нови објекат омогућити да две ватрогасно-спасилачке јединице Крагујевац и Застава коначно буду на једном месту, јединствено реагују са најсавременијом опремом, што ће дати значајан допринос већој безбедности свих грађана Шумадијског управног округа.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Пријава за бесплатне уџбенике до 10. априла

Следећа вест

Енергетска сигурност апсолутни приоритет Србије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *