Наставак сарадње са Транспортном заједницом на инфраструктурним пројектима

Нема коментара Дели:

Београд, 20. март 2023.
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Горан Весић истакао је данас, у разговору са директором Транспортне заједнице Матејом Закоњшеком, да Србија придаје велики значај свим пројектима које ради у партнерству са том међународном организацијом.

Теме разговора биле су пројекти које ће Србија и Транспортна заједница заједнички радити у будућности, а који се ослањају на пројекте које ће Србија и друге земље чланице радити у партнерству са Европском унијом, пре свега када је реч о изградњи нових пруга и о саобраћајном повезивању градова и земаља.

Весић је навео да је било речи и о пројекту Словеније, Србије, Хрватске, Аустрије и вероватно и Италије, о увођењу интерсити воза који бу повезао Београд, Загреб и Љубљану са Бечом и северном Италијом.

Према његовим речима, тема разговора била је и како укључити и Северну Македонију, Грчку и Турску у регионалне инфраструктурне пројекте, када буде изграђена брза пруга Београд – Ниш.

Он је нагласио да је будућност региона у заједничком животу, у повезивању и сарадњи, додавши да ће самит, који ће се у мају одржати у Црној Гори, бити прилика да се размотре нови пројекти.

Закоњшек је рекао да је Транспортна заједница ту да додатно помогне повезивање Западног Балкана са ЕУ, додавши да је током данашњег састанка било речи о приоритетима Србије у наредном периоду и о заједничким инфраструктурним пројектима.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Србија шаље додатну помоћ Турској и Сирији од 1,5 милиона евра

Следећа вест

Немачка подржава прикључење Србије и Западног Балкана ЕУ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *