Наставак сејања страха и неизвесности за Србе на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 19. децембар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић саопштио је да су излози четири српска локала у етнички мешовитом насељу Бошњачка махала, у северном делу Косовске Митровице, разбијени синоћ у нападу екстремиста, и то пред очима међународног присуства, чиме су на најогољенији начин потврђене и намере и права природа Куртијевог режима.

„Сада је јасно са којом намером и разлогом је Косовска полиција с дугим цевима послата у мешовите српске средине на КиМ.

Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма обележава се широм света у знак сећања на трагедију која је отпочела управо ломљењем излога, и ово је недвосмислена потврда да је Куртијева идеологија и пракса најогољенији фашизам.

Искуство нас учи да насиље над заједницама и народима почиње управо нападима на њихову имовину, и зато је неопходно да УНМИК и КФОР хитно стану у заштиту Срба и њихове имовине на Косову и Метохији, јер историја не прашта равнодушност у оваквим ситуацијама.

Куртијеви екстремисти Србима не дозвољавају чак ни да у миру прославе Светог Николу и свакога дана он и његови насилници у полицијским униформама удаљавају нас од мирног решења ситуације на северу покрајине.

Курти се очигледно нада да ће стварањем атмосфере страха и неизвесности обесхрабрити Србе на северу Косова и Метохије и да ће отупети њихову решеност да истрају у праведној борби за своја права, али српски народ је издржао и горе зулуме и побеђивао је и веће насилнике од њега, па ће тако победити и овога пута“, наводи се у изјави директора Канцеларије за Космет.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Честитка Петковића свим верницима који славе Светог Николу

Следећа вест

Обијене куће и црква Светог Николе у Богошевцу код Призрена

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *