Наставак стамбеног збрињавања српског народа на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 21. март 2023.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је определила новчана средства за санацију и доградњу три породичне куће на територији општине Витина, чиме се наставља стамбено збрињавање нашег народа на Косову и Метохији, при чему је акценaт стављен на вишечлане породице и оне које живе у отежаним условима.

Адаптиране домове добиће шесточлана породица Драгана Којића из Врбовца, међу којима је и двомесечна беба, као и шесточлана породица самохраног оца Бобана Богдановића из Клокота.

Овим пројектом обухваћена је и санација куће Илије Симића из Клокота, чији је дом крајем прошлог месеца претрпео бројна оштећења услед пожара, а Канцеларија за Косово и Метохију је обећала помоћ.

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију за инфраструктурне пројекте Јелена Стојковић рекла је да је једна од приоритетних активности побољшање општих услова живота наших људи на простору покрајине, посебно стамбено збрињавање.

Канцеларија настоји да кроз своје пројекте помогне што више породица, а приоритет су вишечлане породице и домаћинства, рекла је Стојковић.

Важно нам је да равноправно бринемо о нашим људима, како јужно, тако и северно од Ибра, јер нам је циљ да остану на својим огњиштима и у што бољим условима развијају своје породице, истакла је она.

Увелико се изводе радови на санацији куће самохране мајке Лидије Герић из Могиле, а за шесточлану породицу Марка Пирића, интерно расељеног из Витине, приводи се крају градња потпуно новог дома у Врбовцу, навела је Стојковић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Србија обележава Међународни дан елиминације расне дискриминације

Следећа вест

Србија значајан партнер ЕУ у области безбедности и одбране

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *