Наставак улагања у предузећа која запошљавају особе са инвалидитетом

Нема коментара Дели:

Крагујевац, 3. август 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и градоначелник Крагујевца Никола Дашић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта инвестирања у раст производње предузећа „Шумадија”, јединог предузећа у Србији које се бави професионалном рехабилитацијом особа са инвалидитетом.

Ђерлек је том приликом оценио да је циљ пројекта, за који је опредељено 2,7 милиона динара, да се обезбеди развој и отварање нових радних места у предузећу специјализованом за металопрераду, али и професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом, које тренутно запошљава 61 радника, од којих је 37 особа са инвалидитетом.

Реализацијом пројекта, како је навео, повећаће се ефикасност производње тартан подлога за дечја игралишта и спортске терене, како би предузеће могло да задовољи потребе града и ширег региона, али и да прошири своје тржиште и омогући отварање нових радних места.

Градоначелник Крагујевца је објаснио да ће се улагањем обезбедити многоструки бенефити, како за унапређење пословања предузећа „Шумадија” и подизање економије града, тако и за веће могућности запошљавања особа са смањеним радним способностима које су главни корисници ове заштитне радионице.

Министар је истакао да ће Влада наставити да улаже у мала и средња предузећа која представљају окосницу раста и развоја и главни покретач равномерног регионалног развоја којем тежимо.

Ђерлек и Дашић су обишли производне погоне предузећа „Шумадија” и о значају реализације пројекта разговарали са директорком Јасмином Михајловић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Србија спремна за отварање Кластера 3 у преговорима са ЕУ

Следећа вест

Велики простор за даље унапређење сарадње Србије и БиХ

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *