Наставак улагања Владе у унапређење инфраструктуре у Сврљигу

Нема коментара Дели:

Сврљиг, 26. јул 2023.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник Општине Сврљиг Мирослав Марковић потписали су данас Уговор о суфинансирању пројекта реконструкције водоводне мреже у улици Петра Милошевића у овој општини, за коју је опредељено четири милиона динара.

Ђерлек је оценио да реализацијом важних комуналних и инфраструктурних пројеката Влада Србије показује да је уз своје грађане, нарочито у општинама у којима је ова подршка приоритетна и где је нужно унапредити услове живота.

Имајући у виду то да је водоводни систем у Сврљигу изграђен седамдесетих година прошлог века, реконструкција мреже у поменутој улици је приоритетна, а директну корист имаће око 2.000 корисника, домаћинства и установе јавне намене, као што је предшколска установа смештена у овој улици, објаснио је он.

Поменути пројекат је од виталног значаја за грађане Сврљига, подвукао је министар и посебно изразио задовољство због решавања проблема са водоснабдевањем за грађане који живе у овом делу општине.

Ђерлек је указао на то да је пројекат, који се заједнички реализује са општином Сврљиг, наставак улагања Владе у овај крај преко Кабинета министра за равномерни регионални развој, а у циљу унапређења инфраструктуре и обезбеђивања бољих услова живота грађана.

Марковић је поручио да је потребно наставити са снажнијом подршком неразвијеним општинама, попут Сврљига, пре свега у обезбеђивању повољног амбијента за долазак инвестиција које би омогућиле отварање радних места и бољу економску ситуацију.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Тим Сектора за ванредне ситуације МУП-а стигао у Солун

Следећа вест

Поруке Куртија алиби за нове једностране акције Приштине против Срба

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *