Наставак унапређења билатералних односа са САД

Нема коментара Дели:

Београд, 12. април 2023.
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је данас, током сусрета са америчким конгресменом Ериком Сволвелом, да наша земља настоји да додатно унапређује сарадњу са представницима свих грана власти Сједињених Америчких Држава, а нарочито Конгреса.

Дачић је изразио задовољство због боравка Сволвела у Србији, у оквиру програма сарадње, установљеног 2015. године, који омогућава посете чланова америчке администрације и Конгреса ради бољег упознавања са приликама у нашој земљи

Он је указао на то да две земље имају дугогодишње односе које је, у најтежим историјским тренуцима, одликовало снажно и чврсто савезништво, што је чињеница коју бисмо морали да имамо у виду и током наставка унапређења тренутних билатералних односа.

Сволвел је изразио подршку Сједињених Америчких Држава процесу дијалога у оквиру процеса нормализације односа Београда и Приштине и поздравио напоре које наша земља улаже у унапређење економских прилика, указавши на то да САД настоје да Србији пруже неопходну подршку на том путу.

Обострано је похваљено ангажовање амбасадора у обе земље, при чему је конгресмен Ерик Сволвел посебно похвалио ангажовање нашег амбасадора Марка Ђурића на унапређењу односа двеју земаља, које је резултовало значајним унапређењем угледа Србије у САД, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Захвалност на доследној подршци Румуније политици Србије по питању Космета

Следећа вест

Односи Србије и Француске у сталном успону

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *