Наставaк застрашивања Срба на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 10. децембар 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је да су припадници Косовске полиције данас на административном прелазу Јариње ухапсили Дејана Пантића, бившег припадника Косовске полиције, који је 5. новембра заједно са својим колегама напустио ову институцију, а који је до тада био ангажован у полицијској станици у Косовској Митровици.

„Дејан је са супругом данас у преподневним сатима отишао у Рашку да обави приватне обавезе, нормално прешао прелаз и у повратку су му Куртијеви полицајци ставили лисице на руке и одвели га, према последњим информацијама, у базу Косовске полиције у близини прелаза.

Реч је о бруталној одмазди и застрашивању од стране Аљбина Куртија који је решио да сада прогони српске полицајце којима, без икаквих основа и доказа, покушава да припише дела са којима немају никакве везе, не би ли тако покушао да застраши све Србе који не желе да трпе његов терор и кршење споразума. Тиме Курти жели да им се освети за то што су напустили све институције на северу, укључујући и полицију.

О овој бруталној примени силе, одмазде и застрашивања обавестио сам одмах и Мирослава Лајчака, а обавестићемо и све релевантне међународне представнике, са јасним захтевом да се освета и одмазда према Србима одмах заустави и да се Србима гарантује безбедност.

Након упада и слања својих до зуба наоружаних јединица у Косовску Миторивцу, слања РОСУ блиндираних возила у дечји вртић у Лепосавићу, специјалаца са прстом на обарачу у Велику Хочу, сада је Курти почео да хапси Србе, немоћан да их натера да му се повинују и врате у његове институције.

Јасно је да Курти жели немире, инциденте, нову кризу и хаос јер се само тиме храни и тако опстаје на власти, али му то неће поћи за руком. Неће Срби бити глинени голубови његових сулудих потеза, у то нека буде уверен“, наводи се у изјави директора Канцеларије за Косме

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Приштина учинила све да онемогући нормалан живот Србa на Космету

Следећа вест

Формирање ЗСО није добра воља већ обавеза Приштине

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *