Наставити тренд привредног раста у трећем и четвртом кварталу

Нема коментара Дели:

Београд, 2. август 2023.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић председавала је данас седници Савета за координацију акивности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), на којој је констатовано да би Србија 2023. године требало да достигне привредни раст од 2,5 одсто.

Брнабић је поручила да је важно наставити тренд привредног раста у трећем и четвртом кварталу, указавши на то да су индустријa и грађевинарствo области које су кључне за остваривање привредног раста, као да је и у другом кварталу забележен раст од 1,7 одсто, што је у складу са очекивањима.

На седници је наглашен напредак остварен у грађевинарству и бржем издавању грађевинских дозвола, што је од важности за капиталне пројекте и приватне инвестиције.

Премијерка је, говорећи о најзначајнијим пројектима, истакла да је сваки пројекат важан и да свако министарство, локална самоуправа и јавно предузеће мора предано да ради како би се испоштовали рокови за завршетак пројеката, а све у циљу остварења већег привредног раста.

Посебно је истакнуто да ће нови пројекти, попут почетка радова на инфраструктури за ЕКСПО 2027. године, допринети додатном привредном расту до краја године.

Брнабић је истакла да област туризма бележи раст, који се, пре свега, огледа у већем броју ноћења страних туриста.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

За подстицање женског предузетништва намењено 600 милиона динара

Следећа вест

Експо изложба огроман допринос развоју Београда и Србије

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *