Наставља се серија провокација Срба на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 3. август 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је данас у насељу Кишница надомак Грачанице, где је постављена двојезична табла са ознаком овог етнички мешовитог места, црном бојом прецртан назив на српском језику.

Истовремено, данас је постављена и табла са ознаком терористичке УЧК на путу од српског дела Кишнице ка делу насељеном Албанцима, и то у непосредној близини дечјег игралишта.

На ову таблу директно гледају Срби из српског дела Кишнице, што представља очигледну претњу усмерену према српском народу који је страшно пострадао од стране ове злочиначке и терористичке организације.

Нема сумње да је реч о још једној провокацији у режији Албанаца осокољених антисрпском политиком Приштине и Аљбина Куртија, којима је главни циљ да се све српско протера са Косова и Метохије.

Иако Приштини и Куртију очигледно сметају српска имена и српски језик, али колико год се трудили неће моћи ни да избришу српско постојање на Космету, нити да протерају Србе са својих вековних огњишта.

Овај случај отвара очигледно питање на које одговор мора да да међународна заједница – како је то дозвољено да се знакови УЧК постављају широм Космета, али се Срби прогоне због залагања за Заједницу српских општина, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Београд остаје привржен миру и нормализацији односа на Космету

Следећа вест

Припадници РОСУ отели Србина и санитетско возило којим је управљао

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *