Неистинити наводи о испоруци оружја и муниције Украјини

Нема коментара Дели:

Београд, 12. април 2023.
Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић истакао је данас, поводом навода британске агенције “Ројтерс”, да Србија није и неће продавати оружје ни украјинској ни руској страни за време трајања сукоба.

Вучевић је нагласио да је више од десет пута демантовао те неистине, додавши да је некоме очигледно циљ да увуче Србију у тај сукоб, али да се ми доследно држимо наше утврђене политике.

Увек постоји могућност да се оружје на некакав волшебан начин нађе и на територији конфликта, али то апсолутно никакве везе нема са Србијом, поручио је потпредседник Владе.

Он је истакао да је то питање за оне државе које не поштују међународне норме и уговорне клаузуле пословања, поновивши да Србија није слала оружје Украјини и да је све што објављено на ту тему неистинита.

Према његовим речима, Србија има јасну политику која је дефинисана на основу онога што је усвојено на Савету за националну безбедност у фебруару прошле године и тога се држи.

Ништа се није променило од тад. Србија није продавала нити ће продавати сложене борбене системе, наоружање, оруђе и оружје ни руској ни украјинској страни за време трајања сукоба, закључио је Вучевић.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Даље унапређење сарадње Србије и Шпаније

Следећа вест

Интензиван развој економске сарадње са САД

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *