Неодговорне изјаве представника Приштине нарушавају тешко стечени мир

Нема коментара Дели:

Београд, 1. март 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је данас да Приштина свакодневно, више од две деценије, руши међународно право, звецка оружјем и својим противправним и једностраним акцијама дестабилизује регион и угрожава егзистенцију Срба на простору Kосмета.

„Председник Александар Вучић најзначајнији је гарант мира и стабилности у региону Западног Балкана, али то су речи које Вјоса Османи очигледно не разуме.

Вучићеву одговорну политику и чврсту опредељеност за поштовање међународног права и принципа препознају и признају сви међународни партнери, али то су опет појмови чију суштину Османијева не разуме.

Такав став није изненађујући када Приштина свакодневно, више од две деценије, руши међународно право, звецка оружјем и својим противправним и једностраним акцијама дестабилизује регион и угрожава егзистенцију Срба на простору Kосова и Метохије.

Више од тога, данас Аљбин Kурти и Вјоса Османи својим потезима и неодговорним, провокативним изјавама директно покушавају да наруше тешко стечени мир који се одржава само зато што Београд и Срби са Kосмета поступају одговорно и не наседају на свакодневне провокације.

Да се питају Османијева и Kурти, који одбијају сваки дијалог и компромис, Балкан би поново био буре барута, али је зато Александар Вучић ту да чува мир као највећу светињу и вредност”, наводи се у изјави директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Агресивна реторика Приштине ствара тензије и дестабилизује регион

Следећа вест

202Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије2

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *