Неопходна адекватна реакција надлежних у случају напада на Србина у Лапљем Селу

Нема коментара Дели:

Београд, 2. октобар 2022.
Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је ноћас у Лапљем Селу упуцан Србин Љубомир Мирић (55), који је након тога са прострелном раном у пределу десне бутине примљен у KБЦ Грачаница.

Мирићево стање је сада стабилно и није животно угрожен, а у болници су га одмах посетили градоначелница Грачанице Љиљана Шубарић, председник Привременог органа Града Приштина Новак Живић и председник Привременог органа Општине Липљан Милан Јоксимовић како би му понудили сву потребну помоћ.

Од почетка ове године ово је стоти инцидент усмерен према Србима на Kосмету, а Kанцеларија за Kосово и Метохију изражава забринутост због напада на Љубомира Мирића и захтева да нападач буде ухапшен и адекватно санкционисан.

Према речима самог оштећеног, на њега је пуцао Албанац који годинама живи у околном месту и кога зна од раније. Нема сумње да и овај инцидент уноси додатни немир и онеспокојава српски народ у покрајини, због чега је неопходна адекватна реакција надлежних.

Изливи насиља на Kосмету којима готово свакодневно сведочимо несумњиво су последица ратнохушкачке реторике политичара из Приштине који својим изјавама звецкају оружјем и тако подстичу инциденте на терену.

Неопходна адекватна реакција надлежних у случају напада на Србина у Лапљем Селу

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Нови случај скрнављења на српском гробљу у Клокоту

Следећа вест

Београд за очување мира на Космету и регионалну стабилност

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *