Неприхватљив притисак на Србе на Космету

Нема коментара Дели:

Београд, 24. новембар 2021.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да је одлука Косовског оператора преносног система електричне енергије (К ОСТТ) да више не покрива трошкове електричне енергије у четири општине на Косову и Метохији где већину чине Срби најбруталнији притисак на српско становништво.

Михајловић је истакла да је ово још једна у низу лажи и организована ујдурма против српског народа на Космету, нагласивши да је дуг од 17 милиона евра који је К ОСТТ пријавио до децембра 2020. године лаж, јер је до децембра снабдевање севера ишло директно из Србије.

Она је указала на то да је К ОСТТ оператор преносног система, а испоруку крајњим корисницима врши дистрибутер и да нема доказа да се овде ради о потрошњи на северу.

Потпредседница Владе је навела да је К ОСТТ инсистирао на томе да буде оператор преносног система, а да на овај начин показује неспособност за тако нешто.

Према њеним речима, К ОСТТ се лажно сертификовао на имовини Републике Србије, за чије коришћење основ не постоји.

Треба рећи и то да је Приштина турском оператору продала дистрибутивни систем, тачније мрежу која је у власништву Србије. Привремени органи у Приштини, такође, нису дозволили рад српских снабдевача и дистрибутера, чиме је директно прекршен Бриселски споразум, истакла је Михајловић.

Она је оценила да је циљ да се Срби оставе без електричне енергије и у дуговима, да се изврши притисак на њих и да им се још једном поручи да нису радо виђени у лажној држави Косово.

Михајловић је рекла да се Приштина за преговарачким столом у Бриселу понаша неконструктивно и да само зна да уцењује, при чему јој је решавање најважнијих проблема за нормалан живот грађана тотално небитно.

Сада је јасно зашто је потребно што пре формирати Заједницу српских општина како би Срби на Космету могли нормално да живе, закључила је потпредседница Владе.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

У наредној години још већа улагања на Косову и Метохији

Следећа вест

Петковићу по четврти пут онемогућено да посети Космет

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *