Нова провокација и застрашивање Срба на Косову и Метохији

Нема коментара Дели:

Београд, 16. март 2022.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић изјавио је да данашња акција припадника косовске полиције РОСУ нема никакве везе са наводном борбом против корупције него је једини циљ да се застраши српски народ и унесе немир у српске средине на Космету.

„Више до зуба наоружаних и маскираних припадника косовске полиције РОСУ упало је јутрос нешто пре шест сати у више српских кућа у Штрпцу, Севцу и Брезовици. Они су истовремено упали и у зграду Привременог органа општине Штрпце и према информацијама са терена и даље се налазе у поменутим објектима.

Под изговором наставка некакве акције под називом „Брезовица“, око 15 припадника РОСУ, дугим цевима упереним у старце и жене претресали су српске куће, узнемиравали мештане, блокирали рад општине и возилима ометали функционисање нормалног живота.

До ове акције долази дан пред обележавање погрома над српским народом на Космету 17. марта 2004. године, што показује да акција нема везе ни са каквом наводном борбом против корупције него је једини циљ да се застраши српски народ, унесе немир у српске средине и да се преостали Срби на овај начин протерају са својих вековних огњишта.

У прилог томе сведочи и чињеница да су албански политичари и претходну акцију темпирали на Бадњи дан, баш уочи обележавања Божића, најважнијег празника Срба.

Упркос овим бестијалним притисцима, Срби на Косову и Метохији неће се поколебати ни сломити и наставићемо да чувамо мир и стабилност у ова кризна времена која су задесила Европу и свет.

С друге стране, очигледна је намера и Аљбина Куртија и његових послушника да испровоцирају неодмерену реакцију српског народа и изазову нову дестабилизацију прилика на терену.

О најновијој провокацији усмереној према Србима на Космету обавестићемо и све међународне представнике јер такозвани обрачун с корупцијом не сме бити изговор за застрашивање и малтретирање српског народа који ионако живи у отежаним и специфичним условима“, наводи се у изјави директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Ни 18 година након погрома нема правде за Србе на Космету

Следећа вест

Повратничке породице Срба на Космету опет на мети напада

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *