Нови инвестициони пројекти отварају 1.180 радних места

Нема коментара Дели:

Београд, 20. јул 2023.

Министарство привреде саопштило је да је Влада Републике Србије на данашњој седници дала сагласност за закључивање нових уговора са шест привредних друштава о инвестиционим пројектима чија је укупна вредност улагања већа од седам милијарди динара.

На предлог Министарства привреде, дата је сагласност за закључивање уговора са компанијама Puratos Beograd, Yusei Machinery,  Jugotex Production, Pionir Beograd, Haix Oprema и Стублина HBB Group Аранђеловац.

Поменути инвестициони пројекти допринеће отварању нових 1.180 радних места у Крагујевцу, Нишу, Крупњу, Суботици, Врању и Аранђеловцу.

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали, који је по овлашћењу председнице Владе преузео овлашћења министра привреде до избора новог министра, рекао је да Министарство привреде на овај начин наставља државну политику привлачења директних страних инвестиција, као и политику подршке домаћим инвестицијама.

Ми вредно радимо на привлачењу инвеститора и отварању фабрика и не само што на тај начин запошљавамо људе, већ и доводимо најсавременију технологију и нашу привреду чинимо конкурентнијом. Све то ће увећати наш БДП и економску снагу, а самим тим и обезбедити још бољи животни стандард нашим грађанима, рекао је Мали.

Он је указао на то да је Србија, захваљујући таквој економској политици, успела да преброди претходних пар година светске кризе и остане у потпуности стабилна, задржавајући пуну запосленост.

Према његовим речима, већ у септембру предстоји нови инвестициони циклус улагања у машине, опрему и производне погоне и запошљавање.

Привредно друштво Puratos Beograd основано је 1996. године и у власништву је реномиране компаније Puratos Group из Белгије која се  бави производњом прехрамбених производа. 

Планира да кроз пројекат опремања новог производног погона за производњу маргарина и других прашкастих производа у Крагујевцу до краја 2024. године уложи 3.295.042 евра и запосли 30 нових радника.

Инвестиција Yusei Machinery односи се на отварање производног погона за ињекционо ливење и алуминизацију пластичних компоненти аутомобила у Нишу.

У плану је да краја 2026. године инвестира 20.750.000 евра и запосли 280 нових радника.

Компанија Jugotex Production у општини Крупањ планира опремање производног погона намењеног производњи текстилних предмета.

Инвестиционим пројектом ће до краја 2024. године инвестирати 2.556.000 евра и запослити 150 нових радника.

Компанија Pionir је у власништву Amasis doo Beograd којa послује у области прехрамбене индустрије и поседује производне погоне у Суботици, Параћину и Прокупљу.

Jедан je од водећих произвођача кондиторских производа на југу Европе и име које има традицију дужу од 100 година, a до краја ове године ће инвестирати 2.610.000 евра у аутоматизацију термотехничких система у фабрици у Суботици, у којој се и производи највећи део асортимана.

Haix Oprema планира успостављање производње обуће у Врању, а захваљујући томе биће запослен 651 нови радник на неодређено време до краја 2025. године и инвестирано 2.805.510 евра.

Поред наведених улагања у основна материјална средства у производном сектору, биће спроведена и реконструкција и доградња хотела „Шумадија“ у Аранђеловцу, чији је носилац привредно друштво Стублина HBB Group.

Како је планирано, до краја 2025. године, Стублина HBB Group ће у општини Аранђеловац запослити 70 нових радника и инвестирати 30.000.000 евра.

Извор текста и фотографије: Вебсајт Владе Републике Србије

Претходна вест

Због последица невремена ванредна ситуација у Сремској Митровици, Шиду и Руми

Следећа вест

Финализовати преговоре у области слободног кретања људи, капитала, роба и услуга

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *